Followers

Wednesday, 11 September 2013

apa best tinggal di hostel?

Assalamu'alaikum readers :D

(auto-publish entry) tinggal jauh from university and don't have a driving licence yet are the two factors yang buat Fae terpaksa tinggal di hostel. terpaksa? hehe. since institut Teknologi Brunei (where i am studying) do not have accommodation or hostel untuk pelajar ITB so Fae tinggal di hostel Universiti Brunei Darussalam. ITB and UBD dekat saja. 




hostel lama UBD.

Fae tinggal sini.

$45 per month.

ada cafeteria, WiFi, muti-purpose hall, resource room.

curfew sampai pukul 11 pm.




hostel baru UBD.

The Core Residential College.



ada food court, theatre hall, kedai koperasi, printing and photocopy store, common room, WiFi.

nada curfew.



the rental fee?

the cheapest is $250.

Fae syukur dapat tinggal di hostel lama.

apa best tinggal di hostel?

- belajar berdikari

-bebas

-.......

i guess that's all :p

yang nda best pasal kedua-dua hostel is nada swimming pool, nada gym center, nada specific zone untuk students buat extreme outdoor activities like skateboarding, rock climbing.

boring~

so free WiFi lah penghibur hati Fae dikala bosan.

chewah.

k papai!

20 comments:

  1. bnyak lagi best stay kat hostel.. ramai kwn.. bnyak aktiviti... etc..

    ReplyDelete
  2. petrol 1 liter di Brunei brp $ ye fae? hehe (komen x de kaitan ni..)

    ReplyDelete
  3. akak pon suka tinggal hostel .. :)

    ReplyDelete
  4. cantik nye view hostel..x mcm hostel pun..

    ReplyDelete
  5. Sya x pnh duk hstel..tp msti best kan?ramai kawan2..mcm2 aktiviti leh wat.. :D

    ReplyDelete
  6. best sgt pengalaman duduk hostel...best sgt2...hehe

    ReplyDelete
  7. bisai jua hostel biskita. free wifi tu yang penting. hehehee.. :)

    ReplyDelete
  8. wah..cantik la bangunan UBD tu fae
    masa pg brunei aritu macam tringin mo ke UBD

    ReplyDelete
  9. kat U zizie, ada pertukaran student dengan ITB.. tapi bukan brunei la.. bandung.. hihi..

    ReplyDelete
  10. emmm... deno tak tahu nak cakap apa pasal hostel sbb deno tak pernah duk hostel :)

    ReplyDelete
  11. cantiknye hostel! awak org brunei ye.... salam perkenalan... :)

    ReplyDelete
  12. akak tak pernah tinggal kat Hostel. masa sekolah or masa university semuanya tinggal kat umah je.

    Rasanya best kot tinggal kat hostel. dapat ramai kawan, dapat study sesama. boleh buat group study bagai. itilah pengalaman yg tak dapat akak kecapi dalam hidup.

    Tapi tinggal kat umah sewa time kerja pernah le. Best giler. mcm mcm ragam.

    ReplyDelete
  13. wahh nmpk mcm hbat jgk hostel ni..

    ReplyDelete
  14. Teringin nak duduk hostel macam nie..
    mse belajar dulu duduk jugak hostel..
    tp x mcm hostel sbb rumah tu kondo..
    nak duduk yg mcm betol hostel.. :(

    ReplyDelete
  15. hostel baru tu cantiknya mcm kondo

    ReplyDelete
  16. banyak kelebihan dok hostel... pha is tinggal kat hostel smenjak form 1 sampai kat U.. hehe

    ReplyDelete
  17. janji ada padang bola sepak. HAHA :D

    ReplyDelete
  18. Kita memang lama sangat dok hostel Fae..7 years..then after that sambung kat terrace house...macam-macam experience ada..and jumpa macam-macam ragam orang..kakak angkat abang angkat semua ada...lecturer angkat pun ada tau..he..he

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)