Followers

Wednesday, 14 August 2013

treasure the moment

Assalamu'alaikum readers :D

first of all, i would  like to wish my muslim fellow bloggers selamat hari raya aidilfitri, maaf zahir dan batin. walaupun simple saja ucapan ku tapi i really meant it. hmm masing-masing sibuk update story pasal hari raya durang. aku nda rajin update. LOL. if i rajin, maybe ku share sikit saja story hari raya ku. haha.

dari tajuk entri sudah buleh guess that i wanna cerita pasal moment. the sweet moment, happy moment, best moment. all in one memory. my memory with him <3 don't worry, i am not gonna brag much about my love story. hehe. 

p/s: kalo sudi please klik link ne Cash4Visits.com ^^ terima kasih! duit raya Fae :p



beberapa hari terakhir Ramadhan, Ajimm bawa liat wayang.

cerita Turbo

after liat wayang, my love dangani aku shopping barang.

pastu kami bali food untuk berbuka puasa.


first time aku cuba KFC drive-through outlet di Sengkurong.

kami bought iftar foodie here.


buleh dine-in also.


mini menu billboards are placed near the err ready-to-take-your-order machine.

nda ku tau what do you call the machine actually.

haha.


we ordered 2 sets of zinger meal and 2 sets of colonel chicken rice combo.

thanks love coz sudi belanja ^^


you speak to the machine (the operator di dalam bangunan, of course) apa you mau order.

lepas tu ea confirm-kan order you.

then you drive ke next counter to pay.

then gerak lagi to another counter to take your order.

Ajimm said the overall total service speed was 3 minutes.




before kami date, i did tell him that aku craving for cheesecake and egg tart.

Alhamdulillah bahagia tummy ku kena pamper uleh si buah hati ngan food.

happy moment for my tummy :p

pretzel bun tu pun Ajimm yang belanja.


after berbuka puasa di Pantai Jerudong, Ajimm bawa aku ke Jerudong Park.

overall, i enjoyed every precious time with him ^^

thanks love.


the next day lepas date, kami on Skype.

yes, this is the first picture of him that i put inside my blog.

without him knowing :p


our Syawal moment?

well on 4th Syawal, Ajimm and i pegi beraya ke rumah kawan-kawan. 

we went to 5 houses only.

i treasure every moment.

not including bad moment :p

fact: i love guy with long hair :p

k papai!

16 comments:

  1. sedap yer egg tart n cheese cake tu, rmbut pjg pon tak pa fae asl kan hati baik dan ikhlas dgn kita... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae lebih suka cheesecakenya :D betul tu kak lieya ^^

      Delete
  2. wah..semua tu fav akak juga..hehehe

    ReplyDelete
  3. Wah happy moment dear...love the tart nway...and your gift will coming soon ya..baru habis cuti da...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe fae happy ngan Ajimm ^^ yeahhhh gift fae :p

      Delete
  4. selamat hari raya awak... :)

    ReplyDelete
  5. pretzel bun sedap tu..choco pulak.. wah dah tunjuk pic bf yer.. >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab choc tu lah fae beli hehe. err hehehe *malu*

      Delete
  6. salam aidilfitri.

    wah dah nampak wajah love dia. Tak kisah le rambut panjang ke rambut pendek. asal iklas, jujur dan beriman. betul tak?

    moga hubungan kekal hingga ke syurga ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidilfitri juga kak :) hehe it might be the last pic of him fae share kat blog hehe. siapa yang terlepas entri ne rugilah :p

      Aamiin ^^

      Delete
  7. wah...bestnye jalan jalan....hmm....rietta blom sempat jalan raya nie...sebab sudah kembali bertugas....

    psss...itu myk wangi biasa biasa sj...utk bawak di dalam beg...senang maw kemana mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. beraya during weekend lah :D ohh minyak wangi hehe.

      Delete
  8. hooooooooo....skype2 bha dorangggg......hehe

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)