Followers

Friday, 30 August 2013

battery bambam -.-

Assalamu'alaikum readers :D

Fae pernah buat entri pasal N8 Fae. siapa balum baca may click link ane akibat overcharging handphone :l Fae sudah beli battery baru for my N8. masa ne Fae pakai Samsung. sometimes Fae ter-overcharging phone Fae. nda pandai serik -.- 




bambam kan battery Fae?

the owner is skinny minny :p

kalau sayang phone do jaga your phone baik-baik.

elakkan charging phone masa you tido.

kalo nyawa battery tinggal berapa percent saja lagi and you mau tido tapi ingau pasal phone, you set-kan alarm like an hour later.

bangun untuk switch off your phone charger.

Fae masih simpan my bambam Nokia battery.

sebagai renungan di masa depan.

lame much!

k papai!

32 comments:

  1. seriously happen like this, tak pernah happen to me, but then thanks for the reminder...lepas ni kakak setkan alarm bila charge phone time kakak tidur...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu pengajaran for fae juga :D yea, you should kak :D

      Delete
  2. over change btul nie..nasib x meletup jer..hihi

    ReplyDelete
  3. thanx utk peringatn... ambe slalu gak charge fon n tdo.. plg teruk, siap pegi klas lg tggal cam tu je...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. welcome ;) adoi after this jangan lagi diamalkan ye hehe..

      Delete
  4. bateri deno pernah jd mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe yeke deno. pasne x buat lagi kan? :p

      Delete
  5. aduiiii boleh jadi cam tu sekali ek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak mia. tapi still juga fae alpa :p x pandai serik.

      Delete
  6. Memang kita tak boleh overcharged kan fae..sma jugak kes laptop kan..so do remeber next time ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeap. tapi tu lah kurang berhati2 sampai jadi camne huhu.

      Delete
  7. 1st time tengok bateri jadi mcm ni.. salu kalo dia kembang pon sikit ja. hehehe

    ReplyDelete
  8. fae nape teruk betul bateri mengembung?overcharge sgt tuh

    ReplyDelete
  9. Replies
    1. hehe it did meletup haha letupan kecil je.

      Delete
  10. Battery jd kembang ye Fae...
    bahaya kan.. kena lbh alert lepas ni..:)

    ReplyDelete
  11. Bam..bamnya...bahaya tu..=)..hati2 tau..

    ReplyDelete
  12. aiyokkk..smpai mcm tu sekali bam bamnye..hehe..

    ReplyDelete
  13. akak pun pernah kena...nasib baik tak meletop

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)