Followers

Wednesday, 24 July 2013

skimboarding? let's bank off the wave!

Assalamu'alaikum readers :D

Alhamdulillah blogs invasion scheme is successfully done. LOL. i am referring to blogwalking actually. i am happy to see yesterday's pageview statistic of my blog is really promising. if you know your blogging strategy, somehow, you can then develop your blog strength already. 

alright. in this entry i wanna blog about skimboarding. i know about skimboarding from a friend of mine, si Afiq. skimboarding may not be in my wishlist.  but if given an opportunity to try skimboarding, why not? 

what is skimboarding? it is a water sport similar to surfing. you hop onto the skimboard when seeing the wave breaks. it takes skill for a skimmer to glide out into the ocean, ride on a wave, and turn back to the shore. mesti pandai balance-kan badan atas the skimboard centre or else you will tercampak off the skimboard

here in Brunei, aku jarang liat people skimboarding di pantai because aku jarang ke pantai. wawawa :p only a few times i saw European guys surfing di Tungku Beach. aku cuba Google company di Brunei yang ada buat kursus skimboarding tapi sayang i don't find one. maybe i should tanya Afiq pasal skimboarding. where to buy the skimboard, how much is the price, when is the best time to skimming, and so on. 



gambar i cilok dari Google :D

salah satu jenama skimboard, Victoria. btw aku sengaja nda mau letak picture urang skimboarding. jagalah mata anda daripada melihat keseksian tubuh para skimmer. sekian :p

p/s: kalo sudi please klik link ne Cash4Visits.com ^^ terima kasih!

k papai!

35 comments:

  1. Huhu mesti best tapi dhia takut! Wawawa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae x lah nak try skimming sgt. tapi kalo diberi peluang why not kan hehe. lagi pun fae lebih interested nak cuba scuba diving.

      Delete
  2. tengok orang main ni mcm bez je
    tp klo yumida
    kompom tenggelam ke dasar laut..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae sudah tgk video amatur org skimboarding. nampak macam fun tapi fae x lah excited sgt nak try hihi.

      Delete
  3. langsung xberani, kalo skateboarding tu boleh tahan lagiii. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae pun x lah berani sangat tapi kekadang rasa ingin mencuba tu is so encouraging, you know :D

      Delete
  4. fiza jemput join nie.. http://ourmemoria.blogspot.com/2013/07/1st-giveaway-ramadhan-photo-by-iwanie.html.. time kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks fiza hehe tapi sorry fae x dapat join coz tGA tu untuk m'sian je.

      Delete
  5. Don't think me would like to try on this one..fae...scary ma..he..he

    ReplyDelete
    Replies
    1. fae pun fikir akan ke-scary-an tu tapi dah namanya suka aktivii lasak, lautan merah sanggup fae redah *uwekkkkk* hahahahah!

      Delete
  6. citerla pasal brunei sket2 nak tau gak sbb akak tak penah pun lg smpi kat sana....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi kak yati ^^ okay, nanti fae story pasal country fae okay? hehe. maybe next week kalo x busy sangat.

      Delete
  7. Replies
    1. semua sukan ada best partnya. tinggal minat ke x nak try hehe.

      Delete
  8. Tringin gak jenis2 yg lasak ni..tpi boleh ke..cewahh!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula dari aktiviti yang least lasak dulu macam hiking and flying fox lah sis hehehe.

      Delete
  9. tengok best jugak skimboarding ni..tapi yam jns penakut..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sometimes kan yam if kita join aktiviti camne somehow kita blh belajar overcome that rasa takut hehe.

      Delete
  10. hehe, takut fie tu terapung dalam air je. :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. biar terapung. asalkan jangan tenggelam hahaha.

      Delete
  11. nasib baik tak syer gambar sekali orgnya mmg kurus pahala posa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha tu pasal fae x nak show gambar org skimming. nampak body hohey.

      Delete
  12. mampu tgk dalam tv je.. kat malaysia ni pun, mcm xde je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe janji pernah tgk sudah memadai. kira 1 ilmu kan tu? hehe.

      Delete
  13. kalau skateboarding tu pernah la main(dulu2 la).. yg ni memang tak reti la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe try lah aben ^^ hidup ne kita mesti experience benda baru baru thrill hehe. benda yang baik2 je tau.

      Delete
  14. tak pernah pu terlintas dalam jiwa ni nak ber skimboarding dik.tak termampu akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe fae memang suka aktiviti lasak kak. nak buat camna haha.

      Delete
  15. kat malaysia pon susah nak nampak benda ne..

    ReplyDelete
    Replies
    1. usually org putih suka aktivit camne hehe.

      Delete
  16. tak penah dgr skimming... mende baru ni..
    boleh la try.. rasenye.. belum ada kot kat Malaysia...
    kalo kat Brunei pun tak jumpe...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. now akak tau sudah. hehe. kalo di brunei ada tapi x berapa popular sgt.

      Delete

thanks for leaving your comment here :)