Followers

Wednesday, 15 May 2013

11 things about me

Assalamu'alaikum readers :D

i was tagged by my best blogger buddy, anis untuk ikut Q&A segmen '11 things about me' :D 

RULES:

1. post this rules
2. write 11 things about yourself
3. answer the questions the tagger(s) set for you
4. create 11 new questions for those you want to tag
5. choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post
6. you are not allowed to tag back

alright! let's start!

11 things about fae:

1. love green
2. half Bruneian and half Sarawakian
3. the youngest so kinda manja la ckit hehe
4. love business
5. clumsy and forgetful
6. love chocolate
7. love extreme outdoor activities
8. love charity and voluntary works
9. afraid of ghosts 
10. used to be a big fan of metal music +.+
11. i am in love, baby! :p

okie dokie, next i wanna ans questions yang anis set for me :)

1. pendapat awak tentang blog anis? secara jujurnya?

- so purple-ish and kemas :)

2. awak sudi tak jadi kawan anis? haha :p

- lebih dari sudi ^^ you are my best blogger buddy ^^

3. tarikh lahir awak bila?

- 17.12.1991 *present please :p

4. apa warna kegemaran awak?

- green *tapi blog warna lain haha apa da...

5. Facebook dan Twitter? which one you prefer?

- Facebook

6. shawl dan tudung bawal? which one you prefer?

- tudung bawang. eh salah *bawal :p

7. blog awak edit sendiri atau tempah dengan orang lain?

- sendiri

8. target nak kahwin umo berape? HAHA.

- within the range 25-29 years old :)

9. suka makan aiskrim tak?

- suka~

10. awakkuat merajuk tak?

-dulu yes. now kurang.

11. kak ton tu comel tak? HAHA.

- err siapa kak ton?

alright! the 11 new questions are:

1. full name?
2. birthdate?
3. Samsung or iPhone? which one is better?
4. one bad memory dalam dunia blogging?
5. buat apa hari ne?
6. dah lunch/dinner?
7. suka makan durian? 
8. ada relatives/friends from Brunei?
9. i am bored. are you bored, too? LOL.
10. berapa your daily UV?
11. bila last potong kuku?

HAHA my questions are sooo random :p

so, below is a list of 11 bloggers yang kena ans my questions tu ^^

1. fizasaiza
2. kisahemasputih
3. maszull
4. csmaryam
5. cahayasirius
6. ibuamirulpunyeblog
7. cikannesweetyncool
8. coratcoretkuini
9. izzatihasbullah
10. nabihahsejutarasa
11. furrasbubblynotes

k papai! phewwww punya la panjang entri kali ne +.+

16 comments:

  1. hai faezah,

    Saya da join la segmen ni sebelum ni...hehe
    http://fizasaiza.blogspot.com/2013/05/liebster-award.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha hai.. saya randomly je select people :p it's alright if you don't wanna join lagi ^^

      Delete
  2. salam...Thanz tag yam..Yam dh kena tag sblm ni..xsmpat lg nk join..:)

    ReplyDelete
  3. amboii.. dia pun join gak yeaa.. heee..

    ReplyDelete
  4. tq tag akak...nnti akak jawab yer....nk kuar lunch sat

    ReplyDelete
  5. lawak pulak soalan kak ton tu?

    kalau kat Malaysia kak Ton tu galmour. sebab beliau jual produk kecantikkan.

    teringin nak tahu, mcm mana pelajar brunei menyambung pelajaran ke manara gading. Ada bantuan kerajaan ke? ada biasiswa ke? ada pinjaman ke?
    atau wang sendiri?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh yeke hehe..

      aaa here in brunei kalo uni awam is free. just pay reg fee. students will receive monthly allowance. and ne only eligible untuk citizen. lucky them.

      kalo permanent resident and inter stu, have to pay monthly. will not be given a monthly allowance from govn.

      however kalo uni swasta sy kurang pasti.. bayar monthly kot..

      govn scholarship untuk citizen je huhu..

      and i am not sure if any banks di brunei ada offer edu loan for stu..

      Delete
  6. kenapa takut dgn hantu..penah jumpa ? ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. x pernah see the real one.. just that their ugly and horrific faces make me scared :/

      Delete
  7. yeay ! finally fae dah jwb..thanks syg :* i'm the best blogger buddy?..serius?..wah..terharu >,< btw,kak ton tu femes kat malaysia..sbb dye jual produk kecantikan..gune tagline..comel tak kak ton?..hahaha...tu yg femes..sbb org duk perli dye..haha..fham tak ape yg cikgu terangkan ni murid2?..haha..i'm just kidding :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah finally haha! welcome ^^

      yes, you are *clapping hands* :D

      oh paham2 hehe... kalo fae rajin fae search on google siapa kak ton tu. btw fae dah rep inbox anis kat FB..

      Delete
  8. ' and fae sanang kna buli nyahaha~ ' :p

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)