Followers

Thursday, 31 January 2013

segmen blogger i2 sahabat ku

Assalamu'alaikum readers :D 

ulalala maie meriahkan segmen brother rahmad ni ^^ click on his name if mau join.

day 16, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D  

selama aku tinggal di campus hostel, aku nda pernah masak. believe me. usually aku bali makanan di hostel cafeteria (the main reason why aku cepat broke :$) or bali junk food awal di ITB koperasi. sometimes kawan bawa dinner sama2. not until today. what did i cook? indomee saja. kahkahkah :p 

Wednesday, 30 January 2013

day 15, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

pheww nasib baik aku nda sempat buat presentation on elevator pitch tadi. huhu. aku belum buat apa2 preparation pun o.O lagi pun aku masih mencari business idea yang got potential market di Brunei so that i can present the idea during the Entrepreneurship tutorial class next Wednesday.

seems like i am not going back to KB this week. stay di hostel saja as on Saturday and Sunday ada event. hmm i am supposed to finish off my assignments but...please blame this laziness -.-'

Tuesday, 29 January 2013

day 14, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

aduii i don't like this.. insomnia. insomnia. insomnia. damn. lately i got this problem of having a difficulty to sleep :/ mun sudah nda cukup tidur, what do you expect my productivity level in lecture and tutorial classes would be :/ kusutt!! ada petua untuk masalah insomnia kah?

Monday, 28 January 2013

day 13, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

brrrrrrr.... sekalinya sajuk hari, luan2 sajuk. sekalinya panas, panas hantap o.O today's lectures masuk telinga kanan kuar hidung kanan. nda sempat kan transfer the input to kiri side :p my brain is half awake. maybe because i did't get enough sleep last night.

a'hah i am not gonna type long crap here :p just enjoy looking at the (boring?) pictures below :p sorry i am not good in capturing amazing snapshots or views...

Sunday, 27 January 2013

day 12, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

on Thursday kami nda school sal public holiday sempena menyambut maulidur rasul. bila Nabi Muhammad diputerakan? 12 Rabiulawal. tahun? lupa *senyum2 kambing* :p

day 11, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

a'hah ne entri untuk hari Rabu hari tu. the day i published this.. hmm jadual ku hari Rabu packed berabis. ada niat kan ponteng lecture sebalah patangnya tapi bila pikir balik2 cukup tah sekali aku ponteng which was on Monday.

day 10, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

a'hah entri kali ne sepatutnya aku publish masa hari Selasa hari tu. well, just read. gaga :p aduhhh aku batuk2 masa ne. tapi aku nda mau pakai ubat >.< uwekkk >.< actually kami nada tutorial class on the day tapi kawan2 suruh datang to discuss on the Entrepreneurship presentation.

day 9, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

a'hah entri ne actually expired dah. sepatutnya aku publish it on Monday hari tu tapi due to some reasons aku tepaksa postopone. okie lah i just proceed. baca saja walaupun ceritanya expired dah. wawawa.

Saturday, 26 January 2013

assignments first!

Assalamu'alaikum readers :D 

adushhh rasanya macam batah aku tinggalkan blog ne. padahal baru ja 4 hari aku nda update hehe. aku update ka nda update ka sama jua traffic ku biasa2 huhu. ada yang sudi baca entri2 lama ku time ku away tu thank you ah banyak2 ^^ 

Wednesday, 23 January 2013

aaa...

Assalamu'alaikum readers :D 

aaa... sorry guys aku supposed to publish these entries 'day 9, sem 4' (on Monday), 'day 10, sem 4' (on Tuesday) and 'day 11, sem 4' (today)... tapi due to some reasons aku tepaksa hold dulu. one of the reasons were aku very3 letih... even any comments yang aku belum balas (on blog and Google+), tunggu aku senang baru ku reply okie? sorry aaa... btw selamat menyambut maulidur rasul to kawan2 bloggers yang seagama :) yeahhhhhhh esuk public holiday ^^ but huwaaaaaa banyak assignments kena bagi :/ okie papai!

Sunday, 20 January 2013

it's blogwalking time! ^^

Assalamu'alaikum readers :D 

weehee! :D good morning Brunei :D good morning/afternoon/evening to my international readers wherever you are now ^^ Alhamdulillah masih diizinkan bernafas untuk terus hidup di bumi Allah ^^

okie this morning aku mau blogwalking puas2. seems like kawan2 bloggers banyak update entri baru di dashboard ku. perhaps aku will read the first 20 updates saja dulu. 

Saturday, 19 January 2013

just me and them :D

Assalamu'alaikum readers :D

weehee! :D hari ne aku puas spent time with my bestfriends ^^ aku, Amal, Lina and Rifan bertolak from KB pukul 6 am plus. pakai kerita Lina tapi Rifan yang drive. kami hantar Lina ke Politeknik College since Lina ada lecture pukul 8 am.



Amal and Lina ^^

Friday, 18 January 2013

just read :)

Assalamu'alaikum readers :D 

weehee! :D Alhamdulillah. aku happy! :D i don't need a reason or reasons to be happy. yang ku tau perasaan ku masa ane is very happy. wahh impressive oh? :p 

yeahhh esuk hanging out sama Rifan, Amal and Lina lagi ^^ this semester kami banyak spend time sama2 unlike masa semester 1 until semester 3. i love them. thanks gals for being my bestfriends for 6 years plus already :') 

segmen: jom tambah follower sebanyak yang mampu

Assalamu'alaikum readers :D 

lately, macam nda lagi banyak segmen dibuat uleh kawan2 bloggers. aku notice if aku ikut satu segmen baru tah kan naik total followers ku. walaupun sorang dua, at least ada increase. if aku nda ikut apa2 segmen, dui maa~ ntahh2 bila aku beranak baru tah kan ada follower(s) baru kali. LOL.

Thursday, 17 January 2013

day 8, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

Alhamdulillah dah dinner. Alhamdulillah masih dapat online walaupun connection is kinda #$^&^@! tonight *half sarcastic* we only had one tutorial class today which is Management Accounting. banyak baibun bah kami dalam class :p at least kami dangar apa Ms Farah explained walaupun a bit hyper :p

Wednesday, 16 January 2013

day 7, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

phewww hari ne full day banar :l pagi ada 2 tutorial classes. patang ada 2 kuliah. habis kuliah terus g jogging with Mat. kami jogging di Universiti Brunei Darussalam sports complex. i only dapat jogging 1 round tanpa henti. selebihnya (nda ngat berapa round) aku jap jalan jap jogging. tiba2 sakit pinggang sebelah kiri ah. tapi dalam sakit atu sempat lagi 'cuci mata' LOL :p before Maghrib kami balik. 

Tuesday, 15 January 2013

day 6, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

hooray! hari ne nada tutorial/lecture langsung *menari Gangnam style* :p Rifan and Lina dangani aku di resource room after durang habis class. and tadi kami g lunch di Gerai Danial. ever since Rifan bawa kami lunch disana, aku pun nyanyat dah kan ikut rifan ke sana saja pasal~ hehe secret :p biar kamu curious :p

i don't do much today. just spend my precious hours sama durang Rifan ^^ 

Monday, 14 January 2013

day 5, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

brr sejuk ehh dalam hostel resource room ne. demi mau pakai internet aku tepaksa ke resource room walaupun hakikatnya aku actually malas kan bejalan kaki to go here. malas bah kan turun blok and then melintas blok hostel lain lagi. huhu. 

supposed setiap bilik dapat connect to wifi. ntah kenapa this one wifi and satu2nya wifi yang kami dapat access with ease sebelum nie nda lagi ada bah :/ hilang without notice. ada pulang other wifi connections tapi be-username be-password segala. leceh! >.< 

Sunday, 13 January 2013

famous celebrities' perfume lines

Assalamu'alaikum readers :D 

hmm sesungguhnya aku bosan sangat2 tahap badak air minum kopi >.< around 3.30 pm later aku g balik hostel with my besties, Amal and Lina. belum lagi packing. later saja. actualy, i am running out of ideas nda tau apa kan di-blog here. so pikir punya pikir kuar idea mau share pasal perfume lines yang dimiliki uleh famous celebrities in the world. tell ya what, aku pun pernah dream to have my own perfume lines hehe :D 

Saturday, 12 January 2013

kurapak kusung saja :D

Assalamu'alaikum readers :D 

ulalala~ balik2 aku ambil notes tapi nda jua ku revise. aigoo >.< kenapa sifat malas ne wujud kan? >.< Astaghfirullah... apa punya soalan... Astaghfirullah... hmm lepas aku publish post ane baru ku belajar. 

a'hah as 99.9% blog followers ku urang Malaysia, i bet you all mau liat miana usul universiti tempat ku belajar ^^ fyi, i am taking HND in Business Management at Institut Teknologi Brunei.

apa dah jadi ne?

Assalamu'alaikum readers :D 

hmm heboh jualah diperkatakan di Bruneian community group pages on Facebook pasal a few visitors mengamuk di Brunei Consumer Fair. very recently. masa tu NBT Lucky Draw sedang berlangsung. hmm NBT's reputation is kinda 'tercalar' cikit gara2 this incident.

segmen kumpul followers 2013 by Hotmasakini

Assalamu'alaikum readers :D 

ooo batah sudah aku nda ikut segmen anjuran kawan2 bloggers. ane segmen pertama yang ku ikut in 2013. 


CLICK HERE to find out how to join ^^

mega phototale :p

Assalamu'alaikum readers :D 

a'hah as promised here, nah~ enjoy seeing all the pictures backdated from 23-Dec-12 until 31-Dec-12 :D i promised to publish this entry on 5-Jan-13. well, janji Melayu :p walaupun lewat 6 hari, at least ada bah. right? left?

Friday, 11 January 2013

late saturday night post...

Assalamu'alaikum readers :D 

oops! i thought tonight is Friday night -.- if aku lambat sadar tajuk entri ku salah, sure kena ketawakan uleh readers pasal salah buat tajuk 'late Friday night post...' hee~ 

i am in KB now. terubat sudah rindu. rindukan hometown hee~ thanks to my aunt and mamit coz sudi ambil aku balik. a'hah yesterday i went to Brunei Consumer Fair with friends. mau tau apa saja barang yang i bought? jom layan gambar2 di bawah hee~

Thursday, 10 January 2013

day 4, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

okie as i promised in previous entry, maie layan cerita bosan ku yang lagi membosankan di bawah ne :p ulalala hari ne quite santai ^^ the best part is today we only have one tutorial class which is Management Accounting. but... huwaa why accounting?? why?? >.< i don't like doing calculation :( 

day 3, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

aaa actually this entry sepatutnya aku publish kelmarin. but due to some reasons aku tapaksa postpone. 

okie, as for yesterday jadual ku quite full hehe ^^ sebelah pagi and petang got 2 tutorials and 2 lectures respectively. maie layan 4 gambar di bawah ane hehe..

Tuesday, 8 January 2013

day 2, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

Alhamdulillah i just finish doing tutorial questions for Entrpreneurship :D i find this module is very interesting. suit my passion to become an entrepreneur one day. Aamiin...

i planned kan joging with friends patang tadi but hujan tia so cancelled lah. esuk schedule ku pack pagi and patang. so i prolly not going to jog tomorrow..

Monday, 7 January 2013

day 1, sem 4 :)

Assalamu'alaikum readers :D 

Alhamdulillah my first day of undergoing semester 4 went well. aku malas taip ayat berjela2 so i just share gambar2 that i took as well as gambar yang kawan2 sent via WhatsApp.

Sunday, 6 January 2013

bye hometown. hi hostel.

Assalamu'alaikum readers :D 

ulalala~ Alhamdulillah aku selamat sampai di hostel dah. thanks to my cousin and her future sister-in-law and also my bestie, Ainaa, coz sudi hantar aku ke hostel walaupun hujan sekali sekala turun masa dalam perjalanan tadi. 

Saturday, 5 January 2013

sorry -.-

Assalamu'alaikum readers :D 

sorry guys. remember janji ku sini? aku belum dapat publish the comeback entry. sebab aku belum habis upload semua gambar. banyakohh. ikut rasa hati aku malas kan check blog malam ne. very malas lah. 

Friday, 4 January 2013

pre-comeback speech :3

Assalamu'alaikum readers :D 

*checking dashboard* pageviews per day is very low for the past two weeks. why? because aku lama nda update daa. wawawa. don't worry, esuk aku publish entry sempena comeback ku haha. comeback konon. lol. 

guess what, 2 more days left before semester 4 start! weehee :D i miss university life. and this is my final year. Alhamdulillah :) 

oh ya, fyi entry yang ku kan publish esuk nda banyak text but gonna be banyak gambar hehe :D and all the pictures were taken masa aku 'menghilang' dari blog hehe. 

tata for now!