Followers

Friday, 21 December 2012

tag: 25 random facts about me

Assalamu'alaikum readers :D 

Alhamdulillah ada jua blogger yang sedar akan kewujudan blog ciput lagi boring ku ane hehe. i said so because akak Asmar sudi tagged blog aku dalam entry-nya to join in the fun. what fun? see the above title. hehe. 

before kawan2 proceed membaca 25 random facts about me, please baca this statement below ;)


"Once you have been tagged, you are suppose to write a note, with 25 random things, facts, habits or goals about you. At the end, choose 25 people to be tagged. You have to tag the person who tagged you. If I tag you, it's because I want to know more about you. Your cooperation is highly appreciated."

okie dokie, maie start! *feel excited*

1) i have a high passion for chocolate. buktinya aku banyak keep chocolate wrappers and also some kotak chocolates. wanna see the picture? tomorrow saja lah aku share. hehe.

2) aku suka warna green sangat2. setiap kali keluar shopping with cousins or friends, mesti kena marah or tegur by them because aku selalu pilih barang yang warna green saja. hehe.

3) aku bangsa Iban tapi nda fasih cakap Iban. dari umur 5 tahun sudah kena adopted by a Malay family and dikelilingi uleh suasana kehidupan Melayu yang kuat. nevertheless, aku masih ingat asal usulku. hehe.

4) have my first handphone masa form 5. 

5) i have 5 ex-boyfriends. LOL. honestly aku menyesal be-couple dulu atu. pengaruh cinta monyet huh =.=

6) terpisah with mommy for 16 + years already. there is no news from her until now. but i believe mommy masih tinggal di Sarawak. 

7) i am a blogger from Brunei but my followers is 99.9% urang Malaysia. hehe. 

8) aku nda suka kanak2 yang 'terlebih pintar' because aku mudah naik darah melayan such type of kids. 

9) aku nda suka, sangat2 nda suka bila di landa perasaan guitly. that guilt feeling mudah buat aku rasa gelisah tahap cacing kepanasan.

10) aku sangat keanak2an tapi ego *uhuk! uhuk!* tinggi you *facepalm* 

11) i naver have a Friendster account, Instagram account and Twitter account.

12) back then aku pernah cakap to my cousin that i would never listen to rock and metal songs. but now i am a fan of rock and metal songs. LOL. 

12) start pakai kacamata masa darjah 4.

13) aku peluk Islam masa darjah 4.

14) lebih suka kena panggil Fae or Faezah daripada Izah. 

15) masa aku darjah 6 aku sudah mula bercita2 mau jadi businesswoman. Aamiin.. 

16) first handphone yang i bought pakai usin/duit sendiri harganya $99.00 hehe.

17) aku nda berapa pandai memasak. oops! :p

18) suara ku macam cartoon kekeke. so what? :p

19) dulu aku bangga berkuku panjang. stupid me. but now, euwwwww >.< 

20) nanti bila aku kawin, aku malas ikut adat. buat ala2 santai saja.

21) i hate durian.

22) aku takut liat ceta hantu.

23) someday i would like to own a big mansion complete with dreamland-theme garden. hehe.

24) curious siapa first real love ku nanti. hehe.

25) this last fact is very important for you guys to know: belakang ku sengal woi pasal lama duduk ngadap laptop just to siapkan this entry. aigoo. hehe.

okie dokie, now aku mau tag 25 bloggers lagi termasuk akak Asmar selaku tag-ger ku hehe.


adoiiiii penat lah wei taip panjang2 ne o.O

oh ya, to those yang nda kena tag aku minta maaf. the tag list above tu aku main random je pilih. 

haiya penat penat penat.

papai then!

6 comments:

  1. Tagged
    http://www.aingraphic.my/2012/12/contest-sweet-smile-by-yaya-dija.html
    http://www.aingraphic.my/2012/12/2012-giveaway-by-iraarina-izzahlt.html

    ReplyDelete
  2. Thanks ya Fae..banyak nak kena list ni..he..he..Boleh tag fae balik tak...

    ReplyDelete
  3. no 8 tu, same goes to me.. kita samlah, yg no 8 jew kita sama..

    ReplyDelete

thanks for leaving your comment here :)