Followers

Monday, 17 December 2012

17.12 the day when a girl named faezah was born..

Assalamu'alaikum readers :D 

21 years ago a strong woman bertarung menahan sakit untuk melahirkan a baby girl named Langata @ Nur Faezah :) eventhough the woman and her baby terpaksa berpisah a few years later due to sebab2 tertentu, the baby and will always be her baby nda pernah putus asa untuk reunite with her mommy one day. 

mau tau siapa that woman and the baby?

the woman is my mommy. and i was the baby girl. thank you, mommy because melahirkan aku ke dunia ane! sayang mommy <3 kawan2, tolong doakan ya supaya aku and mommy ku dipertemukan kembali one day. kami terpisah antara Sarawak and Brunei.

Alhamdulillah Ya Allah aku masih diizinkan untuk bernafas di bumi-Mu. hmm rasa macam nda percaya umurku sudah masuk 21 tahun :p 

many thanks to my bestfriends, my family, my coursemates, my colleagues and my Facebook friends for the birthday greetings. muah muah muah! 

untuk my 21st birthday ane aku dapat 2 kali surprises hehe. yang first please read here ^^ for the 2nd surprise aku dapat dari famili uncle ku tadi masa dinner di luar ^^



aaa actually aku lupa apa nama restaurant tempat kami dine in tadi :p

aku suka kulit buku menunya hehe.


aku, my nephew si Epol (dalam gambar) and Venney tunggu famili Venney yang lain to arrive.


aku order aaa aduuhhh lupa lah apa nama menu makanan ku tadi >.<

yang ku ingat 'munchies' something.

grr very forgetful bah aku ne :l


si kecil putri jeles :p

tepaksa pujuk ea, cakap tu birthday cake-nya hehe.


muka masam macam rasa ayam tom yam :p

si kecil putri nda mau tiup the candles walaupun di pujuk balik2 :p

cute jua oh cara ea tunjukkan perasaan jelesnya atu hehe.


thanks Venney for the cake! ^^

at first i could not read the wordings o.O until Venney told me.

chocolate cake <3 

some birthday trivia of mine:

1) every Monday CAD Manager will send an e-mail to all staff a weekly Management Order and dalam MO tu ada bagitau siapa birthday that week. aku merajuk arah kawan2 attachment ku pasal nda greet ku. panjang muncung ku bila durang baru teringat kan greet hehe. sampai Shiqah e-mail aku said 'Happy Birthday!' :p aku nda kisah if permanent staff sana nda greet aku. yang aku kisah if kawan2 seperjuangan ku yang 3 urang ane (Nigel, Daus and Shiqah) lupa birthday ku :p mengada you :p 

2) when i re-activate Facebook account ku malam ne, baru tah ada some of my coursemates greet aku. durang sent greeting through WhatsApp hehe. nda sabar kan jumpa durang in next semester.

3) tadi masa aunt bagitau yang kami would dinner di luar saja, aku dapat rasa yang durang kan buat surprise for me. perasannya. tapi bila sampai di restaurant atu and after duduk sambil makan for quite long, i told myself maybe nada surprise untuk aku. so perasaan excited atu pun hilang lah. then suddenly, kedangaran lagu 'Happy Birthday' dipasang quite loud and aku pun surprise lah! hehe. menjadi jua lah aku tayang muka terkejut beruk ku. wawawa.

4) Venney's brother punya girlfriend pun birthday hari ne. walaupun on the cake tu ada my name saja but Kaka Laila pun ampit tiup lilin and potong the cake sama2 ^^ yang funny-nya si kecil putri jeles berabis hehe. 

5) Rifan is the first person yang greet aku. Rifan satu2nya antara semua bestfriends ku yang banyak share memori happy and also menyakitkan hati kami gara2 Facebook status :p Alhamdulillah walaupun pernah perang dingin tapi kami masih kawan rapat. thank you, Rifan!

a'hah happy reading. hahaha. punyalah panjang entri ku. aku pun naik boring dah menaip panjang2 :p

papai for now!

8 comments:

  1. Replies
    1. tqqq azmina for the greeting ^^ appreciate it ^^

      Delete
  2. Happy 21st Birthday...May you have a wonderful years ahead...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqqq for the greeting ^^ tqqq jugak komen di Google + post sy ^^

      Delete
  3. wahh...hepi birthday to you girl!^_^

    ReplyDelete
  4. happy belated bday ^^

    http://www.fatindiana.com/2012/12/tutor-letak-iklan-says.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tqqq sis ^^ nanti sy try ikut tutor sis ek ^^

      Delete

thanks for leaving your comment here :)